Avui a Italia també es cel·lebra Sant Joan!! 

Per no perdre la costum dels darrers dies, hem tornat a l'acadèmia a seguir amb el curs. Però avui, el nostre formador Lorenzo ja no hi era, i hem començat a fer els deures que ens va deixar preparats. No us podeu imaginar el que costa fer la feina ben feta per elaborar un Podcast. Inicialment, vam crear un mapa conceptual amb tot el que ens agradaria parlar; després hem creat una storyboard, escena a escena, com si fos preparar una pel·lícula però sense imatges: -Na Katerina llegirà aquest test... i quan digui la paraula "bou" sonarà un efecte de Muuuu. -En Pere farà l'acudit, i com que ningú riurà, posarem gent rient (jajajajaja). Però clar, hem de cercar els efectes, descarregar-los, tallar-los, editar-los, exportar-los, uff.... Organització per favor!!!

A part del text que llegirem al podcast, també necessitam que cada escena ens apunti què farem amb les cançons: fade in, fade out, crossfade, auto-Duck, .... Per primer cop en la història, en Pere ha conegut més paraules en anglès que na Katerina!!!! (ara vendria un efecte de mamballetes)

Idò sí, tot el matí organitzant les escenes, descarregant i editant les cançons i efectes de sò pel podcast, gravant les intervencions per separat, i començant a col·locar cada arxiu al seu lloc per demà poder continuar (i acabar) amb el nostre primer Podcast professional.

Aquí el podeu escoltar:

A la fi som a Florència! Ja ho tenim tot a punt per demà començar el curs de la ràdio escolar! Cada dia us anirem informant dels nostres avenços! Stay tuned...

Avui a la fi hem començat a gravar el nostre primer podcast! Això sí, abans d'arribar a gravar hi ha un procès ben complex que ens ha explicat el nostre súper coach Lorenzo.

La primera passa és un brainstorming...us pensàveu que brainstorming és una simple pluja d'idees? Nosaltres també però gràcies a en Lorenzo i la seva trajectòria professional dins el món empresarial, hem descobert tota una sèrie de diferents tipus de "brainstorming" que ens han encantat. El nostre preferit és el "Reverse brainstorming"; consisteix en agafar una idea/problema i imaginar tots els possibles escenaris de com aquest problema podria anar a pitjor. Un exemple de la nostra classe: el nostre problema/ tasca era gravar un podcast, cercant escenaris negatius ens hem proposat haver de fer el podcast en italià, en un lloc sense aire acondicionat al ple de sol, tenir només un dia per acabar... després es torna a enfocar el problema sense tots aquests escenaris catastròfics i "voilà", de sobte el problema no sembla tan "problemàtic".

La segona passa consisteix en fer una recerca sobre el tema que s'ha triat pel podcast i seguidament s'elabora un "storyboard" que seria una cosa molt semblant a un guió però més detallat i amb molta informaciò tècnica relacionada amb el sistema de gravació escena a escena. 

Finalment, esteiem preparats per gravar. El nostre primer podcast s'anomena "Ciao Firenze" i esperam que prest el podrem compartir amb vosaltres a la plana web de la nostra escola. No obstant, hem de confessar que avui hem necessitat 90 minuts per fer 30 segons (!!!!!!) del nostre podcast. Stay tuned... segur que prest arribarà.

Del 15 al 18 d’octubre del 2018, la professora Maria Antònia Vaquer (ESO) i la mestra Caterina Obrador (Primària) van viatjar a Florència a realitzar el curs anomenat “Build Your App” i aquí en teniu una mica de la seva experiència: 

Després del primer dia de viatge, a la fi hem pogut començar el curs. En aquesta ocasió ho hem fet amb "Europass Teacher Academy", que ens han adequat un curs de radio a l'escola per nosaltres dos; sí sí, per nosaltres dos, ho heu entès bé. És un goig assistir a un curs com qui va a un sastre per fer-se una camisa a mida. El nostre formador Lorenzo ha començat introduïnt el curs i presentant-se amb les típiques dinàmiques de grup per rompre el gel, que com podeu imaginar, ha fet via a fondre's. 

El curs en sí, ha començat amb una visió global de la planificació d'un projecte dins l'aula. El formador, economista expert en el món de la moda durant més de 20 anys, ha enfocat l'introducció com ho faria un "coach" a una empresa. L'implicació de l'alumnat en fer el treball, la preparació, la coordinació de qualsevol projecte és necessària per poder obtenir els resultats esperats. Per això, poc a poc, ens ha anat conduïnt cap a diferents formes d'organitzar les aules i els grups de treball, segons les característiques i possibilitats de cada un d'ells. Hem vist possibilitats diferents d'arrancar, amb eines que ja coneixíem però els hem vist aplicades d'altres formes que no havíem imaginat. 

Per demà ens espera la part més aplicada. Molt amablement el formador ens ha demanat el que  ens interessava més a nosaltres i així demà enfocarem el dia a treballar la part més pràctica d'el·laborar el nostre primer Podcast.

El passat més de setembre de 2019, a través del programa Erasmus +, ens va sortir l'oportunitat d'anar a fer un Job Shadowing al Montessori College de Nijmegen (Holanda). L'experiència fou molt positiva i enriquidora, ja que durant els cinc dies que vàrem estar allà, vàrem poder comprovar de primera mà com és aquesta metodologia tant famosa que empren en aquest col·legi de la ciutat holandesa.