Aplicació dins l'aula KA1+

Secundària

Conte tradicional islandès (2n ESO, Anglès)

Aprofitant el nostre viatge a Islàndia, des de l'assignatura d'anglès es va treballar el conte islandès A Giant Love Story. Es tracta d'una història amb gegants, tan típics de la cultura  folklòrica nòrdica, i que al mateix temps explica els trets geogràfics d'aquest país, com la seva activitat volcànica, el temps atmosfèric o el relleu.

Els alumnes han treballat aquest text tant des de punt de vista lingüístic, com cultural i geogràfic. Han comparat aquesta història amb contes tradicionals de Mallorca i els seus països d'origen.

Let’s explore Europe (3er pmar, Anglès)

Dins del marc de l’Erasmus KA1 que se’ns va concedir l’any passat a l’escola, a finals del trimestre els alumnes de tercer de pmar han treballat el tema “Europa” des de diferents activitats a dins les classes d’anglès. Per una banda, a partir d’una sèrie de jocs online que ofereix la pàgina web de la unió Europea (“learning corner” i “learning materials”), els alumnes han après curiositats, trets característics, costums i fets importants sobre alguns dels països que formen la Unió Europea. Un dels jocs que ha agradat més als alumnes ha estat el “Let’s Explore Europe”, ja que es tracta d’una espècie de tauler digital on, per grups, un personatge que representa a cada un dels alumnes va avançant pel tauler així com els alumnes contesten correctament a les preguntes que se’ls fa sobre la Unió Europea i els seus països fins arribar a la meta. Tot això treballant amb els seus chromebooks, llegint les preguntes i contestant-les en anglès, fent-la així una activitat transversal entre diferents àrees.

 

 

Europe’s Flag (3er pmar, Anglès)

Continuant amb la mateixa temàtica d’Europa, els alumnes de tercer de pmar s’han engrescat a dur a terme un altre projecte dins d’aquest àmbit. De de l’assignatura d’anglès, es van estudiar diferents aspectes sobre els dotze països fundadors de la Unió Europea, que estan representats per les 12 estrelles que formen la bandera de la Unió Europea. Així doncs, per parelles o individualment, els alumnes estudiaven i recol·lectaven fent una recerca d’informació els següents punts sobre el país que els havia tocat: Country, Flag, Capital, Language, Nationality and Inhabitants en anglès i ho havien de plasmar tot sobre una estrella de cartolina que representava aquell mateix país. D’aquesta manera, cada estudiant o parella es convertia en representant i per tant “expert” en el país que li havia tocat. Al final, i després de presentar el “seu país” a la resta de companys de classe, es van posar les dotze estrelles sobre un tros de tela blava obscura, creant així la bandera de la Unió Europea. Així doncs, aquesta torna a ser una tasca transversal que combina diferents disciplines: art, geografia i llengua anglesa. Actualment aquesta bandera està penjada dins la seva classe i així de bé els ha quedat, com podeu veure a les imatges.

 

 

Europas Flagge (3er d’ESO, Alemany)

De la mateixa manera, però ara des de l’assignatura d’alemany, els alumnes de tercer d’ESO que cursen aquesta optativa també han dut a terme la seva versió de la bandera europea amb els 12 països fundadors. En aquest cas, però, els alumnes han treballat sobre el país que els havia tocat en alemany, buscant tota la informació i plasmant-la en les seves estrelles en aquest idioma. Els punts amb els que havien de treballar i que es troben a cada una de les puntes de les seves estrelles eren: Land, Flagge, Hauptstadt, Sprache, Nationalität und Einwohner. La seva bandera també està exposada a la classe de 3er B i ha quedat així de bé.

 

Brain Box Cards: Holland (4rt de praq, Anglès)


Pel que fa als alumnes de 4rt de praq, des de l’assignatura d’anglès també han posat el seu granet d’arena treballant el tema Europa dins del projecte Erasmus+ KA1 continuant amb l’elaboració de targetes semblants al joc Brain Box iniciat el curs passat. Aquest joc consisteix en memoritzar durant uns minuts tot el que es pot veure en unes targetes que representen diferents aspectes d’un país per, de memòria, intentar contestar unes preguntes sobre aquest alhora que s’aprèn. Aquesta vegada, els alumnes han treballat sobre Holanda, país que recentment ha acollit a dos professors de la nostra escola que hi van anar a fer una formació i, que a més, és soci col·laborador en el nostre projecte KA2 que compta amb 2 intercanvis d’alumnes.


Així doncs, la feina d’aquests alumnes ha estat buscar informació sobre Holanda, centrant-se per grups en 4 aspectes diferents que es convertirien en les 4 targetes sobre aquest país: Geography, Food&Clothes, Flora&Fauna and Important Facts. En aquest cas s’ha treballat Holanda, però es pretén fer el mateix més endavant amb els països europeus que queden per visitar durant aquest any per part de professors que hi realitzin una formació dins del marc de l’Erasmus KA1 que culmina a finals d’aquest curs. A continuació podeu veure algunes imatges dels nostres alumnes treballant en les seves targetes i alguns dels seus models acabats.

  

BrainBox Cards: Finland & Italy (4t d'ESO)

Els alumnes de 4t d'ESO varen elaborar les targetes dels dos primers països que es varen visitar dins el projecte Desde la Colaboración hacia la Innovación d'Erasmus+ KA1.

Després de la recerca exhaustiva i moltes hores de creació, varen sortir unes targettes guapíssimes i els alumnes i professors de tota l'ESO varen poder participar al primer concurs d'Erasmus+ Brain Box. Els guanyadors varen ser na Yohanna Zuniga per part dels alumnes i en Toni Mas per part dels professors. Enhorabona a tot dos!